Auto+aanhangwagen

Over

Heb je al enige ervaring met een aanhangwagen? Dan kan een opleiding en examen voor de aanhangwagen in 1 dag gedaan worden.

Prijslijst auto met aanhangwagen

BE rijbewijs

Wil je je aanhangwagenrijbewijs in 1 dag halen? Dat kan!

Heb je al enige ervaring met een aanhangwagen? Dan kan een opleiding en examen voor de aanhangwagen in 1 dag.

Tijdens een dagcursus worden alle bijzondere verrichtingen en het rijden met een aanhangwagen aangeleerd en veelvuldig geoefend in het examengebied. Hierbij moet rekening worden gehouden met de lengte, breedte, hoogte en het gewicht van de aanhangwagen. Als afsluiting vindt het praktijkexamen bij het CBR plaats.

Wil je liever geen dagcursus, maar losse lessen, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Je lest dan in blokken van 2 uur (2 lesuren van 60 minuten). Er wordt een examendatum gepland en hier wordt naartoe gewerkt.

Bijkomende kosten: Voor aanvraag van een praktijkexamen dient een gezondheidsverklaring ingevuld te worden op  mijn.cbr.nl
Nadat deze verklaring is goedgekeurd door het CBR en onze rijschool is gemachtigd om het examen in te plannen (rijschoolnummer 1589K1) kan een examen gereserveerd worden.

 

Wanneer heb je een aanhangwagenrijbewijs nodig?

Een bestuurder met een B rijbewijs mag met een aanhangwagen rijden, mits de totale massa (gewicht) van de auto en de aanhangwagen samen niet meer bedraagd dan 3500 kg. Daarnaast moet gekeken worden op het kenteken van de auto welk gewicht deze maximaal mag trekken. Dit mag niet overschreden worden.

Wil je met een combinatie rijden die zwaarder is dan 3500 kg, dan moet het BE rijbewijs gehaald worden.