Bromfiets

Over

Vanaf je zestiende verjaardag mag je met een bromfiets of snorfiets rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Je moet hiervoor theorie examen en praktijkexamen afleggen bij het CBR

Prijslijst bromfiets

Je kunt theorie examen doen als je 15,5 jaar of ouder bent. 

Het is verstandig om je vanaf die leeftijd aan te melden bij onze rijschool en een 8 weekse theorie cursus te volgen met aansluitend het theorie examen.
Leer je liever thuis? Dat mag natuurlijk ook! Plan dan zelf je theorie examen in via mijn.cbr.nl (een DigiD kan worden aangevraagd op www.digid.nl)

Voor het halen van je bromfietsrijbewijs (categorie AM) moet je na het theorie examen ook slagen voor het praktijkexamen. Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken met bromfietsers te verminderen en de veiligheid te vergroten. Praktijklessen kunnen gevolgd worden vanaf de 16e verjaardag, ná behalen van het theorie examen.

Tijdens de praktijklessen kijkt je instructeur hoeveel rijlessen je nodig hebt en op welke termijn je praktijkexamen gepland kan worden. Dit gaat in overleg met jou. De lessen vinden meestal plaats in blokken van 1,5 uur of 2 uur rijles. De lestijden worden overlegd met jou. 
Heb je al enige bromfiets of scooterervaring dan is 6 uur rijles (4x 1,5 uur of 3x 2 uur) meestal voldoende. Heb je nog geen ervaring dan is het niet onverstandig om een intakeles te nemen om dan de beginselen van het bromfiets rijden onder de knie te krijgen. 

Aansluitend op het laatste lesblok volgt het praktijkexamen. Deze vindt plaats in Almelo waar we met de scooters naar toe rijden.