Bromfiets

Over

Vanaf je zestiende verjaardag mag je met een bromfiets of snorfiets rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Je moet hiervoor theorie examen en pratijkexamen afleggen

Je kunt theorie examen doen als je 15,5 jaar of ouder bent. 

Het is verstandig om je vanaf die leeftijd aan te melden bij onze rijschool en theorielessen te volgen en eventueel een examendatum reserveren.
Theorielessen zijn elke dinsdag van 20.00 uur tot 21.00 uur in ons theorielokaal.

Voor het halen van je bromfietsrijbewijs (categorie AM) moet je na het theorie examen ook slagen voor een praktijkexamen. Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken (4 doden per week) met bromfietsers te verminderen en de veiligheid te vergroten. Praktijklessen kunnen gevolgd worden vanaf de 16e verjaardag, ná behalen van het theorie examen.

Tijdens de praktijklessen kijkt je instructeur hoeveel rijlessen je nodig hebt en op welke termijn je praktijkexamen gepland kan worden. Dit gaat in overleg met jou. De lessen vinden meestal plaats in blokken van 1,5 uur. De lestijden worden overlegd met jou. 

Heb je al enige bromfiets of scooterervaring dan is 6 uur rijles (4x 1,5 uur) meestal voldoende. Heb je nog geen ervaring dan is het niet onverstandig om een intakeles te nemen om dan de beginselen van het bromfiets rijden onder de knie te krijgen. 

Een groot voordeel is dat we lessen met maximaal 2 scooters tegelijk, dit omdat je dan een stuk intensiever rijles krijgt en de instructeur beter kan zien wat er nog verbeterd moet worden. Nog een groot voordeel is dat we in blokken van 1,5 uur lessen, dit omdat je in korte tijd veel informatie krijgt en je anders geen tijd hebt om dit te verwerken. 

Aansluitend op het 4e blok volgt het praktijkexamen. Deze vindt plaats in Almelo waar we met de scooters naar toe rijden.

De pakketprijs voor 1x standaard CBR theorie examen, 6 uur praktijklessen en 1x CBR praktijkexamen is € 380,00
Bij het afnemen van dit pakket kunnen 12 (aaneengesloten) weken gratis theorielessen gevolgd worden. Theorieboeken zijn niet inbegrepen.

Prijzen

Theorieboeken 

€ 42,95

Theorie-examen

€ 43,00

Praktijk-examen

€ 187,60

Praktijklessen á 60 min. 

€ 37,50

Theorielessen

12 weken gratis (mits de hele opleiding 
bij onze rijschool wordt gevolgd), daarna € 5,00 per keer

Theorie voor de bromfietscursus is op dinsdagavond van 20.00 uur - 21.00 uur.

3dtheorie
3dtheorie
3dtheorie
3dtheorie
3dtheorie