RMT

Over

Echte motorkenners weten het al jaren: alleen met het behalen van het A-rijbewijs ben je er nog niet.

Er komt nog veel meer bij kijken voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen. Normaal kost dat proces jaren, maar met een regionale motorvaardigheids training, kortweg RMT, kan dat proces flink worden versneld. De RMT cursussen worden exclusief door de deskundige KNMV gediplomeerde motorrij-instructeur gegeven. Het bijzondere er van is dat de cursus, op eigen motor, in je eigen vertrouwde omgeving kunt volgen. Dus niet voor dag en dauw en naar een ver weg gelegen circuit, maar gewoon in en rond de eigen woonplaats.  

Geen rijles

De RMT is zeker geen rijles zoals die bij de gewone opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige manier meer plezier zult beleven aan het motorrijden. Samen met de instructeur worden de vaardigheden aan het einde van de dag besproken. Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname en een handig naslagboekje. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen ondergebracht heeft, krijgt na het volgen van de RMT gedurende twee jaren een premieverlaging van tien procent en dat zegt veel over de kwaliteit van deze cursus.

Meer informatie over de RMT is overigens te vinden op www.knmv.nl. Na afloop van een cursusdag zul je het zeker met Verkeerschool te Morsche eens zijn dat deze RMT echt een aanrader is voor iedereen die meer plezier uit zijn motor wil halen.

Pittige training

Deze eendaagse RMT praktijkcursus in de eigen regio, is een stevige training die je samen met twee andere cursisten volgt. Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden! Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. 

Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Een ander belangrijk onderdeel is remmen en uitwijken.

's Middags ga je de openbare weg op, waar weer die zo belangrijke kijktechniek onder de loep wordt genomen. De instructeur observeert hoe de cursist anticipeert en of de goede positie op de weg ingenomen wordt. Hij kijkt ook of de snelheid goed aanpast wordt, of de bocht op een goede manier benadert en correct ingestuurd worden. Verder komen zaken als remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte aan bod. 

Voordelen

Enkele voordelen van deze training op een rij:

- U bent actief bezig met uw verkeersveiligheid!

- Uit onderzoek is gebleken dat motorrijders na het volgen van een training 17% minder betrokken te raken bij een ongeval.

- Er zijn speciale trainingsdagen voor: beginnende motorrijders, heropstappers, gevorderde rijders, merkgenoten.

- Er wordt uitsluitend getraind in kleine groepjes met maximaal 3 motorrijders per instructeur, dus veel individuele aandacht.

- Volledig gericht op de dagelijkse praktijk. 

 

Zowel op een oefenterrein als op de openbare weg op speciaal uitgezette routes in de provincie. 

Kortom een aangename trainingsdag voor elke motorrijder!

U betaalt voor deze plezierige, leerzame trainingsdag slechts € 149,- (inclusief lunch).

 

Periode

De trainingsdagen worden vanaf april tot en met september (maandag t/m zaterdag) gegeven. 

Tijdsduur training 9.00 -16.00 uur. De trainingsdagen zitten snel vol, boek daarom snel!

 

Meer weten? Neem dan even contact met ons op.

examen verkeersdeelneming moet je wel een theoriecertificaat A hebben.

3dtheorie
3dtheorie
3dtheorie
3dtheorie
3dtheorie